3 Ιαν 2010

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ - ΚΑΟΚ ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΚΟΡΩΝΙΣ 83-81

Ποδαρικό με νίκη. Νίκη που παίρνει άλλη διάσταση γιατί αυτή τη φορά μετά το Λεωνίδιο και το Βέλο η ομάδα κατάφερε να σηκώσει το ανάστημά της και να πάρει τη νίκη απέναντι σε παραπάνω από 5 αντιπάλους.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας η οποία πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή. Η καλή άμυνα επάνω στους ψηλούς του Παλαίμωνα και οι αιφνιδιασμοί έδωσαν "αέρα" 10 πόντων στο 10λεπτο. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο 2ο 10λεπτο με την διαφορά στα μέσα του να φθάνει τους 15 πόντους. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παλαίμων άρχισε να ανακάμπτει και με τρίποντα και "φαλτσοσφυρίγματα" κατάφερε να κατεβάσει την διαφορά στους 9 πόντους στο ημίχρονο.

Στο τρίτο 10λεπτο επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με την διαφορά στα μέσα του να φθάνει πάλι τους 15 πόντους αλλά ο Παλαίμωνας πάλι με τρίποντα και τραβηγμένα σφυρίγματα κατέβασε τη διαφορά, αυτή τη φορά στους 7 πόντους.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπυ στο τελευταίο 10λεπτο με την ομάδα μας να προηγείται συνεχώς από 1-5 πόντους. Χαρακτηριστικό των παραπόνων από την διαιτησία είναι το γεγονός ότι μέχρι και 1,5 λεπτό πριν το τέλος του 4ου 10λέπτου είχε σφυριχθεί μόλις 1 φάουλ στον Παλαίμωνα (και συνολικά 5 στο δεύτερο ημίχρονο). Σε εκείνο το σημείο η ομάδα κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά 7 πόντων, την οποία και διατήρησε μέχρι και 30'' πριν το τέλος του αγώνα. Το παιχνίδι των (άστοχων) βολών, σε συνδυασμό με ένα τρίποντο-βόμβα του Λεβεντόπουλου πίσω από την σέντρα σε νεκρό χρόνο, έδωσαν την ευκαιρία στον Παλαίμωνα να φύγει ηττημένος με την μικρή διαφορά των δύο μόλις πόντων.

Συγκινητική η προσπάθεια του Μελεούνη στην άμυνα με φοβερές μάχες απέναντι στον πολύ ψηλότερό του Ι. Κρητικό ενώ πολύτιμη ήταν η προσφορά του Κοσσιώρη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Αρκετά άστοχος ήταν ο Βούλγαρης.

Φανερή η κρισιμότητα του αγώνα για τους δύο προπονητές που δεν χρησιμοποίησαν ούτε δευτερόλεπτο τους 8 εφήβους που κάθονταν και στους δύο πάγκους. Τυχερός παρ' όλα ο Ανδρέας Οικονόμου που στην πρώτη συμμετοχή στην δωδεκάδα του ανδρικού κέρδισε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Για τη διαιτησία θα αναφερθούμε σε ξεχωριστό κομμάτι γιατί φτάνει πια μέχρι εδώ. Μιλάμε για σφυρίγματα που επηρρεάζουν το αποτέλεσμα και τη ροή του παιγνιδιού. Σφυρίγματα με πολιτική για υπερπροστασία κάποιων παικτών από τη μία και ακριβώς το αντίθετο από την άλλη.
Ακόμα και το τελευταίο τρίποντο ήταν τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα εκπρόθεσμο και μέτρησε!!!.
Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 24-14, 20-21, 20-22, 19-24.


Αγωνίσθηκαν οι: Μπούνος 5, Γεωργούσης 4, Βούλγαρης 24 (3), Μελεούνης 10 (1), Παπασαράντος 8, Φιλίνης 4, Γκολέμης 6, Κοσσιώρης 22 (2).