16 Ιαν 2010

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ - ΑΟ ΟΙΑΞ 70-66

Το πρώτο φετινό Ναυπλιακό ντέρμπυ έληξε με νικήτρια την ομάδα μας. Παρά τους τραυματισμούς (Φιλίνης), τις απουσίες από προπονήσεις (Τσοτσόκος, Κουτσόπετρας), τα γρήγορα 4 φάουλ του Βούλγαρη (ήταν όλη την εβδομάδα τραυματίας) και τον εκνευρισμό του Κοσσιώρη στο πρώτο 10λεπτο, ο οποίος αποσύρθηκε στο πάγκο μετά από τεχνική ποινή (2ο φάουλ), το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στο Νέο Σχολείο - Γ.Ε.Α.
Το γεγονός αυτό περιπλέκει τα πράγματα στην κορυφή της βαθμολογίας και ο πρωτοπόρος (Λεωνίδιο) καλείται στον δεύτερο γύρο να περάσει δύο φορές από το κλειστό του Ναυπλίου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας αφού με οργανωμένες επιθέσεις και πολύ καλές επιλογές σκόραρε συνεχώς δημιουργώντας μια διαφορά 5-6 πόντων την οποία όμως ο Οίακας κάλυπτε είτε με τρίποντα χωρίς πίεση, είτε με αιφνιδιασμούς μετά από αβίαστα λάθη των παικτών μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 10λεπτο τα περισσότερα λάθη μας και τα περισσότερα άστοχα δίποντα έγιναν σε φάση αιφνιδιασμού της ομάδας μας.

Το παιχνίδι ισορρόπησε με την απόσυρση του Κοσσιώρη 2:47 πριν το τέλος του 10λέπτου μετά την τεχνική ποινή που δέχθηκε. Μετά το σημείο εκείνο ο Οίακας πέρασε μπροστά και κατάφερε στο 10λεπτο να προηγηθεί με 3 πόντους.

Στο δέυτερο 10λεπτο η διαφορά υπέρ του Οίακα μεγάλωσε στους 7 πόντους (8,5΄ και 4΄ πριν την λήξη του). Με ένα εκπληκτικό όμως σερί 9-0 η ομάδα μας πέρασε μπροστά και ισοφαρίστηκε σε νεκρό χρόνο με καλάθι του Σχορτσανίτη.

Το τρίτο 10λεπτο ήταν πιστό αντίγραφο του δεύτερου, με τον Οίακα να ξεφεύγει με 7 πόντους διαφορά 6΄ πριν το τέλος και 6 πόντους διαφορά 3΄ πριν το τέλος του. Το Νέο Σχολείο με ένα σερί 8-0 κατάφερε να καλύψει την διαφορά και να προηγηθεί με 2 πόντους για να ισοφαρισθεί και πάλι από τον Σχορτσανίτη 6΄΄ πριν το τέλος.

Στο τέταρτο 10λεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν με το Νέο Σχολείο να ξεφεύγει μέχρι και 6 πόντους 4΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού και τον Οίακα να ισοφαρίζει 66-66 στα τελευταία 2'20''. Στο σημείο εκείνο οι παίκτες μας επέδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται μεταξύ τους σε άστοχες βολές και λάθη.

Για μια ακόμη φορά το κλειδί της επιτυχίας ήταν η πολύ καλή άμυνα ειδικά στους περιφερειακούς του Οίακα. Πολύ καλός στον ρόλο του ο Τσοτσόκος, με τεράστια βοήθεια από Γεωργούση, Μελεούνη και Γκολέμη. Πολύ καλή απόδοση στην επίθεση από Κοσσιώρη, Γκολέμη και τον ηρωικό Βούλγαρη. Ο αρχηγός Παπασαράντος ήταν εξαιρετικός. Καθοδήγησε την ομάδα εκπληκτικά, εκμεταλλεύτηκε σωστά τους συμπαίκτες του σε κάθε σημείο του γηπέδου, υλοποίησε την αμυντική του αποστολή σχεδόν τέλεια, σκόραρε με όλους τους τρόπους όταν η ομάδα τον χρειαζόταν και πρόσφερε θέαμα στους φιλάθλους με εκπληκτικές NBA back door πάσες και αποδέκτες Μελεούνη και Κοσσιώρη.

Αναμενόμενα σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι τα λάθη των διαιτητών Κ. Καραλή και Κ. Παπαγερίδη αλλά και ισομοιρασμένα.
Όμορφο θέαμα οι γεμάτες εξέδρες του κλειστού από φιλάθλους και των δύο ομάδων αλλά και παίκτες και προπονητές άλλων ομάδων.

Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 20-23, 15-12, 21-21, 14-10
ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΓΕΑ (Κωστούρος): Μπούνος 4, Γεωργούσης 4, Κουτσόπετρας, Τσοτσόκος 2, Βούλγαρης 10, Μελεούνης 7, Παπασαράντος 16 (1), Γκολέμης 10 (2), Κοσσιώρης 17.