6 Φεβ 2010

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ - ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΕΙΟ ΑΣ 92-82

ΚΑΡΔΙΑ .......... ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟΦΑ .......... ΝΙΚΗΤΗ

Σε ένα παιχνίδι - ντέρμπυ εξ΄ ορισμού - η ομάδα μας επιδεικνύοντας εκπληκτικά αποθέματα ψυχικής δύναμης κατάφερε να υπερκεράσει όλα τα αγωνιστικά της προβλήματα και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος, καλύπτωντας την διαφορά του πρώτου γύρου. Η ισοβαθμία στην πρώτη θέση δύο εξαιρετικών ομάδων, με άλλες δύο ομάδες να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής προμηνύει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που στο τέλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στην λίστα των απόντων πέραν των γνωστών Διαμαντή Φιλίνη (έβγαλε τον γύψο) και Βαγγέλη Τσοτσόκου (δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια) προστέθηκαν οι δύο έφηβοι, Παναγιώτης Μπιτινής και Ανδρέας Οικονόμου ενώ απών από τις προπονήσεις ήταν όλη την εβδομάδα ο Βασίλης Κουτσόπετρας.
Στα προηγούμενα ήρθαν να προστεθούν το τρίτο φάουλ του Γιώργου Παπασαράντου 90΄΄ και ο τραυματισμός του Δημήτρη Βούλγαρη 80΄΄ πριν το τέλος του πρώτου 10λέπτου.
Παρόλα αυτά, η υπερπροσπάθεια και η ομαδικότητα όσων .....απέμειναν εντός των γραμμών του γηπέδου κάλυψαν τις όποιες απουσίες και το τελικό αποτέλεσμα έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες της φετινής ομάδας.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό του ντέρμπυ προσφέροντας πλούσιο θέαμα (άσσιστ, κοψίματα, καρφώματα, τρίποντα) και μεγάλο σκορ παρά την κρισιμότητα του αγώνα.

Το Λεωνίδιο προηγήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά 2-0 με δύο βολές που κέρδισε στην πρώτη επίθεση του αγώνα. Έκτοτε έμεινε συνεχώς πίσω στο σκορ μέχρι το τέλος με διαφορές που έφθασαν μέχρι και 12 πόντους. Μόνο για μια στιγμή περί τα δύο λεπτά πριν την λήξη διαφάνηκε μια πιθανή επανάληψη του αγώνα του πρώτου γύρου όπου το Λεωνίδιο όντας πίσω στο σκορ κατάφερε να πάρει την νίκη. Αυτή την φορά όμως παρότι με συνεχόμενα τρίποντα μείωσε τη διαφορά από τους 11 στους 4 πόντους το ροζ φύλλο αγώνα παρέμεινε στο Ναύπλιο. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Λεωνιδίου ήταν οι προσπάθειες τριών πόντων αφού ευστόχησαν σε 14 τρίποντα και μόλις σε 12 δίποντα.

Κουτσόπετρας Βασίλης:ΠΑΡΩΝ
Γεωργούσης Δημήτρης:ΠΑΡΩΝ
Όχι ότι δεν ήταν οι άλλοι παρόντες.
ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ
Εξαιρετική απόδοση είχε ο Βασίλης Κουτσόπετρας που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον 'κάπτεν' Γιώργο Παπασαράντο που όπως προαναφέρθηκε φορτώθηκε από το πρώτο 10λεπτο με τρία φάουλ. Πέραν της συνηθισμένης καλής του άμυνας πέτυχε και δύο καθοριστικά τρίποντα στο τέλος του 2ου 10λέπτου οδηγώντας την ομάδα στην ανάπαυλα με +11 πόντους. Πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης ο Δημήτρης Γεωργούσης και οι Δημήτρης Μπούνος και Θανάσης Μελεούνης οι οποίοι κατάφεραν να καλύψουν το κενό του Βούλγαρη που όμως 'πρόλαβε' στο πρωτο 10λεπτο να σημειώσει 12 πόντους. Για τον Κοσσιώρη θα κάνουμε αντιγραφή κάθε εβδομάδα τα ίδια.Πληθωρικός σε άμυνα και επίθεση έκανε τη 'διαφορά'.

Μέτρια η διαιτησία των Κ. Παπαγερίδη και Ι. Πετρόπουλου. Πολλές φορές χρειάστηκε σύσκεψη μεταξύ τους και με την γραμματεία για να βγει τελική απόφαση και υπήρξαν αρκετές διακοπές. Έίναι χαρακτηριστικό ότι το παιχνίδι διήρκεσε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Άτυχες στιγμές οι τραυματισμοί των Δημήτρη Βούλγαρη και Λευτέρη Κοκκάλα, η σοβαρότητα των οποίων θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες.

Αρκετή ένταση στις εξέδρες κυρίως στα τελευταία 'δύσκολα' λεπτά του αγώνα.

Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 27-23, 28-21, 18-21, 19-17.

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΓΕΑ (Κωστούρος): Δ. Μπούνος 11, Δ. Γεωργούσης 11(1), Β. Κουτσόπετρας 8(2), Δ. Βούλγαρης 12(1), Θ. Μελεούνης 14, Γ. Παπασαράντος 6, Γ. Γκολέμης 6, Σ. Αχριάνης, Χ. Κοσσιώρης 24.
ΥΓ1:Η νίκη αφιερώνεται στο δικό μας Δημήτρη Βούλγαρη.
ΥΓ2: Οι ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση σε Δημήτρη και Λευτέρη