26 Σεπ 2010

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ - ΑΟ ΟΙΑΞ 92-46 (ΠΑΙΔΙΚΟ)

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την παιδική μας ομάδα στην πρώτη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΚ απέναντι στον πιο αξιόλογο αντίπαλο του ομίλου του Ναυπλίου, τον Α.Ο. ΟΙΑΞ. Το τελικό αποτέλεσμα (double score) αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων όπως παρουσιάστηκαν στο γήπεδο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά για την ομάδα μας (1 μόλις καλάθι στα πρώτα 3,5 λεπτά), η οποία χρειάστηκε να περάσει το πρώτο 4λεπτο για να καταφέρει να πάρει μπρος.
Τα παιδαριώδη λάθη και από τις δύο ομάδες και η σχολαστικότητα των διαιτητών κράτησαν χαμηλά το σκορ μέχρι το 3:57 πριν το τέλος του 10λέπτου (7-7). Από το σημείο εκείνο και μετά η ομάδα μας πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με τη ψαλίδα να ανοίγει συνεχώς μέχρι το τέλος του αγώνα.
Το φόρτωμα των παικτών και των δύο ομάδων με φάουλ επηρέασε σαφώς περισσότερο τους αντιπάλους μας οι οποίοι είχαν και λιγότερες εναλλακτικές λύσεις. Η συνεχής πιεστική άμυνα της ομάδας μας επέφερε πολλά κλεψίματα και αντίστοιχους αιφνιδιασμούς. Σημαντικό στοιχείο η χρησιμοποίηση επί μακρό χρονικό διάστημα πολλών μικρών παικτών οι οποίοι παίζουν για πρώτη χρονιά στο παιδικό και αντεπεξήλθαν εξαιρετικά στις απαιτήσεις του αγώνα.
Σχολαστικότατη (μέχρι εκνευριστική σε ορισμένα σημεία) αλλά ισομοιρασμένη η διαιτησία των Γ. Πετρόπουλου και Μ. Καντζάβελου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο δεκάλεπτο διήρκεσε 32΄ και το δεύτερο 26,5΄.
Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 17-11, 23-08, 25-10, 27-17.
ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ (Τοκατλίδης): Τοκατλίδης 21, Στεργίου 4, Παλλαδινός 2, Καρανάσιος 3 (1), Λεβέντης 4, Μαυροθαλασσίτης, Παναγιωτάκης, Αυγουστόπουλος 15, Παπαβασιλείου 6, Στεφανόπουλος 1, Προκοπίου 26, Ντόντος 10.