18 Σεπ 2010

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ - ΑΟ ΟΙΑΞ 60-53 (ΕΦΗΒΙΚΟ)


Έναρξη αγωνιστικής περιόδου για την ομάδα μας με το εφηβικό τμήμα να αγωνίζεται με το αντίστοιχο τμήμα του Α.Ο. Οίαξ.
Ακολουθώντας την παράδοση των δύο ομάδων το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπυ μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Η ποσοτική και ποιοτική υπεροχή της ομάδας μας παρέμεινε στα χαρτιά και δεν πέρασε στο παρκέ του γηπέδου παρά μόνο στις λεπτομέρειες. Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά με τους παίκτες μας να χάνουν πολλά λεϊ-απ και να κάνουν πολλές ατομικές τελικές προσπάθειες. Σε συνδυασμό με την παιδική ασθένεια (χαμένες βολές) που φαίνεται να ταλαιπωρεί και τους εφήβους μας, η αντίπαλη ομάδα προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο μέχρι και 12 πόντους διαφορά (6-18 1:48 πριν το τέλος του δεκαλέπτου). Η διαφορά μειώθηκε στους 6 πόντους (14-20) με τρίποντο στη λήξη του 10λέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας παρά τις συνεχείς ατομικές άστοχες τελικές προσπάθειες των παικτών της κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά αφού η διαφορά στη front line ήταν εμφανής. Το ημίχρονο έκλεισε με το ΝΣ ΓΕΑ να υπολείπεται 3 πόντους (26-29) αλλά τους αντιπάλους να έχουν τους σημαντικότερους παίκτες τους φορτωμένους με 4 φάουλ.
Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν φανταστικό όταν με ένα γρήγορο 10-2 με 5 στους 5 αιφνιδιασμούς στα πρώτα 3΄ προηγηθήκαμε για πρώτη φορά στον αγώνα και φάνηκε να παίρνουμε τα ηνία του (36-31). Όμως κάπου εκεί οι παίκτες μας ξαναμπέρδεψαν το γρήγορο με το βιαστικό μπάσκετ, επιλέγοντας περιττές ατομικές προσπάθειες και δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Οίακα να ξαναπάρουν κεφάλι (36-40, 2:30 πριν το τέλος του 3ου 10λέπτου). Από εκείνο το σημείο και μετά η φθορά των αντιπάλων που άρχισαν να βγαίνουν με 5 φάουλ σε συνδυασμό με κάποιες καλές επιλογές στην επίθεση έγειραν την πλάστιγγα προς την ομάδα μας και παρά την αναλαμπή του Οίακα στο 37΄ (49-51) το παιχνίδι έληξε με το ΝΣ ΓΕΑ να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.
Με πολλά σφυρίγματα εκατέρωθεν η διαιτησία των Σταματόπουλου - Όλγα.
Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 14-20, 12-9, 16-11, 18-13.
ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΓΕΑ (Τοκατλίδης): Τοκατλίδης 9, Τσαρός 3 (1), Αυγουστόπουλος, Μήτσουλας 9 (1), Γουργουλιός 6, Μπιτινής 4, Οικονόμου 8, Κανέλης 6 (1), Αρβανίτης 5, Αχριάνης 8, Ντόντος 2.