28 Φεβ 2010

ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ 59-57

Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα.... μετά τη σημερινή ήττα της ομάδας μας από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου.
Σε ένα παιχνίδι που στο μεγαλύτερο μέρος του η ομάδα μας παρά την κακή απόδοσή της ήταν μπροστά στο σκορ, καταφέραμε τελικά να πάρουμε το .... κίτρινο φύλλο αγώνα.
Οι πολλές άστοχες βολές, τα αβίαστα λάθη στην επίθεση, τα αδικαιολόγητα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων, ένα φάουλ που δεν δόθηκε σε προσπάθεια του Γεωργούση 4'' πριν την λήξη (με το σκορ ισόπαλο) και ένα καλάθι στην εκπνοή του αγώνα έφεραν ένα μάλλον αναπάντεχο αποτέλεσμα.

Πολύ λίγα τα λάθη των διαιτητών Γ. Πετρόπουλου και Φ. Αντωνάκου

Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 18-23, 19-20, 12-8, 10-6.
ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ (Κωστούρος): Μπούνος Δ. 13(1), Γεωργούσης Δ. 5, Κουτσόπετρας Β., Μελεούνης Θ. 4, Παπασαράντος Γ. 11, Γκολέμης Γ. 4, Αχριάνης Σ. 2, Κοσσιώρης Χ. 18(1).

ΥΓ1: Τρίτη ήττα για την ομάδα μας και πρώτη στο 2ο γύρο. Κοινό σημείο η παρουσία του κ. ... (Το κουίζ της εβδομάδας). Σύμπτωση λέτε;
ΥΓ2:Το follow your heart είναι για τα ποτά όχι για τη διαιτησία. Όταν μπροστά σου 4΄΄ πριν το τέλος υπάρχει φάουλ το καταλογίζεις γιατί διαφορετικά εκθέτεις και αδικείς τον εαυτό σου, το συνάδελφό σου και το παιγνίδι γενικότερα. Η διαιτησία με ένα μη σφύριγμα έκρινε το αποτέλεσμα.
ΥΓ3: Η απόδοση της ομάδας δεν αποτελεί ελαφρυντικό για το διαιτητή και το αντίθετο.

21 Φεβ 2010

9η Αγωνιστική Παιδικού Πρωταθλήματος (στατιστικά)

Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος η ομάδα μας αντιμετώπισε την ομάδα του Α.Ο. Αργοναύτης. Στην νίκη με σκορ 92-13 τα ομαδικά στατιστικά έχουν ως ακολούθως:

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΓΕΑ
βολές: 10/17
δίποντα: 41/83
τρίποντα: 0/0
assist: 18
κλεψίματα: 27
κοψίματα: 6
λάθη: 11
reb. αμυν.: 34
reb. επιθ.: 24
Α.Ο. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
βολές: 0/0
δίποντα: 2/32
τρίποντα: 3/18
assist: 0
κλεψίματα: 4
κοψίματα: 1
λάθη: 30
reb. αμυν.: 14
reb. επιθ.: 5

Με βάση το σύστημα TENDEX (Standard Tendex Rating = {[Points + Rebounds + Assists + Steals + Blocks - Turnovers - Missed Field Goals - Missed Free Throws] / Minutes}) οι παίκτες του Νέου Σχολείου που αγωνίσθηκαν είχαν την κάτωθι βαθμολογία:
Αυγουστόπουλος 1,0065
Προκοπίου Σωτ. 0,9901
Παπαβασιλείου 0,8264
Τοκατλίδης 0,7946
Ντόντος 0,7567
Κακαβάς 0,393
Στεργίου 0,2114

Με βάση το σύστημα non-scoring TENDEX (Non-Scoring Modified Tendex Rating = {[Rebounds + 1.25*Assists + 1.25*Steals + Blocks - 1.25*Turnovers - Missed Field Goals - (Missed Free Throws/2) - PersonalFouls/2] / Minutes } οι παίκτες του νέου σχολείου που αγωνίσθηκαν είχαν την κάτωθι βαθμολογία:
Τοκατλίδης 0,5108
Παπαβασιλείου 0,4463
Αυγουστόπουλος 0,3954
Προκοπίου Σωτ. 0,3484
Στεργίου 0,185
Ντόντος 0,1041
Κακαβάς 0,0907

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ - ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΕΛΟΥ 71-55

Πύρρειος..... νίκη για την ομάδα μας, καθώς η χαρά για το θετικό αποτέλεσμα και τη μοναξιά της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα (μετά την ήττα του Λεωνιδίου στη Κόρινθο) μετριάζεται από τον τραυματισμό του Κοσσιώρη. Ευχέλαιο ...... ante portas λοιπόν καθώς φαίνεται ότι ο μολώχ ..... του παρκέ αναζητά κάθε βδομάδα και ένα θύμα ανάμεσα στους παίκτες της αντρικής μας ομάδας.

Στο πρώτο 10λεπτο η ομάδα μας ήταν νευρική, με πολλά άστοχα σουτ και προς στιγμή έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο. Στη συνέχεια η απόδοση των παικτών ανέβηκε και η διαφορά στο σκορ έφθασε σε διψήφια νούμερα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Προς το τέλος του τρίτου 10λέπτου ήρθε ο τραυματισμός του Κοσσιώρη, η σοβαρότητα του οποίου θα εκτιμηθεί από Δευτέρα.

Βάπτισμα πυρός στα τελευταία λεπτά για έναν ακόμη παίδα, τον Τάσο Καραμέρο. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα και οι παίδες Κανέλης-Αυγουστόπουλος ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο τετράλεπτο την πεντάδα συμπλήρωναν οι έφηβοι Αχριάνης και Μπιτινής.

Χωρίς σοβαρά λάθη η διαιτησία των Σταματόπουλου - Μαυρατζά.

Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 15-11, 22-14, 19-13, 15-17.

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΓΕΑ (Κωστούρος): Μπούνος 8, Γεωργούσης 9 (1), Κουτσόπετρας 4, Αυγουστόπουλος 1, Καραμέρος , Μελεούνης 17, Μπιτινής , Παπασαράντος 9, Κανέλης , Γκολέμης 2, Αχριάνης 2, Κοσσιώρης 19.

14 Φεβ 2010

ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑΣ......ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Οι συνεχείς ατυχίες που ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό τους παίκτες της αντρικής ομάδας απέκτησαν το μέγιστο (ελπίζουμε) ..... μέγεθος τους. Ο τραυματισμός του Δημήτρη Βούλγαρη στο παιχνίδι με το Λεωνίδιο αποδείχθηκε εξαιρετικά σοβαρός. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μαγνητικής που πραγματοποιήθηκε ο Δημήτρης θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Ξέρουμε ότι είναι γεννημένος νικητής και ξέρει να κερδίζει μάχες και πολέμους μέσα και έξω από το γήπεδο. Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσει και θα επιστρέψει γρήγορα και πιο δυνατός.Παίκτες ,προπονητής, διοίκηση ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα γήπεδα.

13 Φεβ 2010

ΜΕΘΑΝΑ ΑΠΟ - ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ 55-81

Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε ο σημερινός αγώνας με μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος. Εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο όπου το αμυντικό ριμπάουντ ήταν είδος εν ανεπαρκεία για τους παίκτες μας και τα Μέθανα με διπλές και τριπλές επιθέσεις ακολουθούσαν στο σκορ σε απόσταση αναπνοής. Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο 10λεπτο με αποτέλεσμα η διαφορά να φθάσει στο ημίχρονο σε διψήφιο νούμερο. Η διαφορά αυξήθηκε στο τρίτο 10λεπτο. Το τέταρτο 10λεπτο ξεκίνησε με διαφορά 20 πόντων και ανήκει στους εφήβους παίδες και παμπαίδες που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.

Χώρις δυσκολίες η διαιτησία της Αγγ. Τρίγκα και του Φ. Αντωνάκου.

Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 21-26, 11-18, 10-18, 13-19.

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΓΕΑ (Κωστούρος): Μπούνος Δημήτρης 8, Γεωργούσης Δημήτρης 6, Κουτσόπετρας Βασίλης 3, Αυγουστόπουλος Γιώργος, Ντόντος Βασίλης, Μελεούνης Θανάσης, Μπούτας Αλέξιος, Παπασαράντος Γιώργος 16 (3), Κανέλης Νίκος 5, Γκολέμης Γιάννης 6, Αχριάνης Σωτήρης 8, Κοσσιώρης Χρήστος 29 (1)

6 Φεβ 2010

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΑ - ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΕΙΟ ΑΣ 92-82

ΚΑΡΔΙΑ .......... ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟΦΑ .......... ΝΙΚΗΤΗ

Σε ένα παιχνίδι - ντέρμπυ εξ΄ ορισμού - η ομάδα μας επιδεικνύοντας εκπληκτικά αποθέματα ψυχικής δύναμης κατάφερε να υπερκεράσει όλα τα αγωνιστικά της προβλήματα και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος, καλύπτωντας την διαφορά του πρώτου γύρου. Η ισοβαθμία στην πρώτη θέση δύο εξαιρετικών ομάδων, με άλλες δύο ομάδες να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής προμηνύει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που στο τέλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στην λίστα των απόντων πέραν των γνωστών Διαμαντή Φιλίνη (έβγαλε τον γύψο) και Βαγγέλη Τσοτσόκου (δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια) προστέθηκαν οι δύο έφηβοι, Παναγιώτης Μπιτινής και Ανδρέας Οικονόμου ενώ απών από τις προπονήσεις ήταν όλη την εβδομάδα ο Βασίλης Κουτσόπετρας.
Στα προηγούμενα ήρθαν να προστεθούν το τρίτο φάουλ του Γιώργου Παπασαράντου 90΄΄ και ο τραυματισμός του Δημήτρη Βούλγαρη 80΄΄ πριν το τέλος του πρώτου 10λέπτου.
Παρόλα αυτά, η υπερπροσπάθεια και η ομαδικότητα όσων .....απέμειναν εντός των γραμμών του γηπέδου κάλυψαν τις όποιες απουσίες και το τελικό αποτέλεσμα έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες της φετινής ομάδας.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό του ντέρμπυ προσφέροντας πλούσιο θέαμα (άσσιστ, κοψίματα, καρφώματα, τρίποντα) και μεγάλο σκορ παρά την κρισιμότητα του αγώνα.

Το Λεωνίδιο προηγήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά 2-0 με δύο βολές που κέρδισε στην πρώτη επίθεση του αγώνα. Έκτοτε έμεινε συνεχώς πίσω στο σκορ μέχρι το τέλος με διαφορές που έφθασαν μέχρι και 12 πόντους. Μόνο για μια στιγμή περί τα δύο λεπτά πριν την λήξη διαφάνηκε μια πιθανή επανάληψη του αγώνα του πρώτου γύρου όπου το Λεωνίδιο όντας πίσω στο σκορ κατάφερε να πάρει την νίκη. Αυτή την φορά όμως παρότι με συνεχόμενα τρίποντα μείωσε τη διαφορά από τους 11 στους 4 πόντους το ροζ φύλλο αγώνα παρέμεινε στο Ναύπλιο. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Λεωνιδίου ήταν οι προσπάθειες τριών πόντων αφού ευστόχησαν σε 14 τρίποντα και μόλις σε 12 δίποντα.

Κουτσόπετρας Βασίλης:ΠΑΡΩΝ
Γεωργούσης Δημήτρης:ΠΑΡΩΝ
Όχι ότι δεν ήταν οι άλλοι παρόντες.
ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ
Εξαιρετική απόδοση είχε ο Βασίλης Κουτσόπετρας που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον 'κάπτεν' Γιώργο Παπασαράντο που όπως προαναφέρθηκε φορτώθηκε από το πρώτο 10λεπτο με τρία φάουλ. Πέραν της συνηθισμένης καλής του άμυνας πέτυχε και δύο καθοριστικά τρίποντα στο τέλος του 2ου 10λέπτου οδηγώντας την ομάδα στην ανάπαυλα με +11 πόντους. Πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης ο Δημήτρης Γεωργούσης και οι Δημήτρης Μπούνος και Θανάσης Μελεούνης οι οποίοι κατάφεραν να καλύψουν το κενό του Βούλγαρη που όμως 'πρόλαβε' στο πρωτο 10λεπτο να σημειώσει 12 πόντους. Για τον Κοσσιώρη θα κάνουμε αντιγραφή κάθε εβδομάδα τα ίδια.Πληθωρικός σε άμυνα και επίθεση έκανε τη 'διαφορά'.

Μέτρια η διαιτησία των Κ. Παπαγερίδη και Ι. Πετρόπουλου. Πολλές φορές χρειάστηκε σύσκεψη μεταξύ τους και με την γραμματεία για να βγει τελική απόφαση και υπήρξαν αρκετές διακοπές. Έίναι χαρακτηριστικό ότι το παιχνίδι διήρκεσε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Άτυχες στιγμές οι τραυματισμοί των Δημήτρη Βούλγαρη και Λευτέρη Κοκκάλα, η σοβαρότητα των οποίων θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες.

Αρκετή ένταση στις εξέδρες κυρίως στα τελευταία 'δύσκολα' λεπτά του αγώνα.

Τα αποτελέσματα των 10λέπτων ήταν: 27-23, 28-21, 18-21, 19-17.

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΓΕΑ (Κωστούρος): Δ. Μπούνος 11, Δ. Γεωργούσης 11(1), Β. Κουτσόπετρας 8(2), Δ. Βούλγαρης 12(1), Θ. Μελεούνης 14, Γ. Παπασαράντος 6, Γ. Γκολέμης 6, Σ. Αχριάνης, Χ. Κοσσιώρης 24.
ΥΓ1:Η νίκη αφιερώνεται στο δικό μας Δημήτρη Βούλγαρη.
ΥΓ2: Οι ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση σε Δημήτρη και Λευτέρη